CE - Merking

CE-merking

CE-merket viser at produktet oppfyller de deklarerte egenskapene i en harmonisert europeisk standard og kan brukes innen EU markedet. Symbolet settes enten på produktet eller på dokument som følger produktet.

Dette gjør at du kan direkte sammenligne de angitte verdier hos ulike produsenter i trygg forvissning om at de måles eller beregnes på samme måte og er fullt ut sammenlignbare. I september 2006 ble det obligatorisk å følge de første nye europeiske tekniske standarder for bygningsglass. Formålet er å eliminere tekniske handelshindre ved at alle må redegjøre for tekniske verdier i hht. samme norm. På den måten kan man lett sammenligne ulike produkter og fabrikater. Standarden, som kalles harmonisert europeisk norm (hEN), utarbeides gjennom en åpen prosess som bygger på gjensidig forståelse mellom alle berørte parter. Den godkjennes av Comité Européen de Normalisation (CEN) som overstyrer alle nasjonale standardiseringsorganer.

Man har utarbeidet harmoniserte europeiske tekniske standarder for bla: planglass, isolerglass, herdet glass og laminert glass.

CG Glass har følgende CE-godkjente produkter:

Isolerglass

EN1279 - Bygningsglass - isolerglassruter – Del 5: Evaluering av samsvar. ​

Herdet, laminert glass

EN 14449 - Bygningsglass - Laminert glass og laminert sikkerhetsglass.

Evaluering av samsvar / Produktstandard (innbefattet rettelsesblad AC:2005)

Herdet glass

EN 12150 - Bygningsglass – Termisk herdet kalksodasilikat – Sikkerhetsglass

Del 2: Evaluering av samsvar/Produktstandard

Dersom det er behov for ytelseserklæringer, eller mere informasjon om våre produkter kan vi bistå med dette.​

Kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.">Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. – Skriv «Ytelseserklæring» i emnefeltet.